DK Økonomi

1.200 boligejere får mindre skatteregning end frygtet

KORT NYT18. NOV 2019 14.50

Et bredt politisk flertal har besluttet, at 1.200 boligejere, der på grund af fejl ikke er blevet opkrævet boligskat i mange år, slipper med at skulle tilbagebetale tre års boligskat. Det meddeler Skatteministeriet i en pressemeddelelse.

De såkaldte nulskattesager handler om, at ejerne af cirka 1.200 ejendomme igennem en årrække har betalt for lidt i ejendomsværdiskat på grund af fejl i vurderingen af deres ejendom. Skatteforvaltningen fastslog, at boligejerne efter gældende regler skulle opkræves ejendomsværdiskat i op til ti år. Nu bliver lovgivningen imidlertid ændret, så boligejerne slipper billigere.

Foruden Socialdemokratiet er Venstre, Radikale Venstre, De Konservative, Liberal Alliance og Alternativet med i aftalen. Aftalen betyder også, at boligejere, der kan dokumentere, at de inden 1. januar 2019 har forsøgt at få rettet den fejlagtige eller manglende ejendomsvurdering, ikke skal efteropkræves ejendomsværdiskat. Det samme gælder, hvis de kan dokumentere, at de har forsøgt at betale korrekt ejendomsværdiskat.

Ritzau

 

https://www.dkokonomi.dkartikel/1-200-boligejere-faar-mindre-skatteregning-end-frygtet