Besparelser sender handicappede ud af bosteder i København

Landsforeningen LEV udtrykker vrede og bekymring, mens politikerne på rådhuset græmmer sig over de besparelser, de selv har stemt igennem.

KØBENHAVN: Massive besparelser for 84 mio. kr. på socialområdet i Københavns Kommune rammer nu hovedstadens handicappede borgere, som ikke længere er sikret botilbud i kommunen.

Kommunen har i den forbindelse lavet nye såkaldte kvalitetsstandarder, der blandt andet betyder, at der er nye kriterier for, hvornår en borger er omfattet af målgruppen til botilbud.

Handicappede borgere vil opleve ændret støtte på flere forskellige områder - der bliver eksempelvis også skåret ned på, hvor mange gange om ugen, de kan gå på arbejde.

Allerede i juni måned kunne TV 2 Lorry fortælle, at politikerne i Socialudvalget advarede om, hvilke konsekvenser det kunne få.

Landsforeningen LEV, som er en forening for mennesker med udviklingshandicap, oplever et 'systematisk systemsvigt' i øjeblikket, siger formand Anni Sørensen.

- Alle vores medlemmer i København frygter at skulle åbne deres e-boks og se, at man nu skal flytte, eller at man ikke længere må gå på arbejde, siger hun.

Beskæmmende situation
- Det er en beskæmmende situation. Det er en skændsel, at vi stiller vores borgere det her i udsigt, og at vi ikke har større respekt for dem og deres hverdag, siger Venstres medlem af Socialudvalget, Caroline Stage.

- Socialforvaltningen er under et massivt budgetpres. Men jeg må ærligt indrømme, at jeg ikke var klar over, at de her kvalitetsstandarder ville ramme så hårdt, som de har gjort, siger Venstre-kvinden, der nu vil arbejde for at forbedre forholdene ved de kommende overordnede budgetforhandlinger.

Socialborgmester Mia Nyegaard (R) siger til TV 2 Lorry, at besparelserne er nødvendige.

- Vi er én af de kommuner, der har det dårligste serviceniveau på voksenhandicapområdet. Det skal vi være helt ærlige omkring. Det, synes jeg, ikke er godt nok. Men det er det, vi kan tilbyde desværre. For vi skal levere en besparelse.

Hun og kollegerne i Socialudvalget vil kæmpe for flere midler til området, når de overordnede budgetforhandlinger skal forhandles senere på året.

MG

 

https://www.dkokonomi.dkartikel/besparelser-sender-handicappede-ud-af-bosteder-i-kbenhavn