Lærerforening: Anlægsloft er for lavt til folkeskolebørn

KØBENHAVN: Københavns Kommune har stoppet en lang række planlagte byggeprojekter, herunder stribevis af skolerenoveringer. Og når drømmen om en skolegang i nye lækre lokaler foreløbigt skydes til hjørne, så rammer det både børn, forældre og lærere. Spørger man sidstnævnte gruppe, nemlig Københavns Lærerforening, er kommunen dog magtesløs på grund af anlægsloftet:

- Det er et problem, der er skabt, fordi den økonomiske ramme for anlæg er alt for lille i forhold til det behov, der er, og hvor København bliver mest presset, fordi vi udvider så stærkt, som vi gør. Der kommer stadig flere bydele og stadig flere familier, siger formand Lars Sørensen til TV 2 Lorry.

Ifølge foreningen er situationen i hovedstaden lige nu ekstra presset. Også fordi flere vælger folkeskolen, frem for privatskole. Først blev 14 renoveringer af skoler og fritidstilbud udskudt. Alle udskydelserne fremgår af et dokument fra Økonomiudvalgets møde den 23. januar. I marts måned blev yderligere seks renoveringer af skoler og fritidstilbud nemlig sat i bero, da man bremsede for nye bygge-kontrakter.

MG

Læs hele artiklen her.

https://www.dkokonomi.dkartikel/laererforening-anlaegsloft-er-for-lavt-til-folkeskolebrn