Minimumsnormeringer kommer ikke med første finanslov

Der vil gå fem år, før at minimumsnormeringer vil være fuldt indført, siger finansministeren.
2. OKT 2019 13.49

FOLKETINGET: Minimumsnormeringer i vuggestuer og børnehaver vil ikke blive fuldt indført med regeringens første finanslov. Det vil først ske i 2025. Det siger finansminister Nicolai Wammen (S) på et pressemøde, hvor han fremlægger regeringens forslag til en finanslov for 2020.

- Vi har indgået en aftale med De Radikale, SF og Enhedslisten om at indføre minimumsnormeringer i 2025. Derfor kommer vi ikke til at nå i mål med minimumsnormeringer på denne finanslov. Men vi kan tage et skridt, siger Nicolai Wammen.

I finanslovsforslaget har regeringen afsat 2,1 mia. kr. til en reservepulje, der blandt andet skal dække minimumsnormeringer, grøn omstilling og kultur.

Lille pulje
Den pulje er alt for lille, hvis man skal i mål med et løft af velfærden og den grønne omstilling, lyder kritikken fra regeringens støttepartier.

- Der skal findes flere penge, hvis vi for alvor skal i gang med at imødekomme folkekravet om minimumsnormeringer og med at nå vores ambitiøse klimamålsætning allerede fra næste år, lyder det blandt andet fra SF's formand, Pia Olsen Dyhr, i en skriftlig kommentar.

Det er forventeligt, at støttepartierne har ønsker, som koster flere penge, end der er, mener Nicolai Wammen.

- To mia. kr. er mange penge, men de partier, vi skal forhandle med, vil have ønsker, som overstiger to mia. kr., og så må man prioritere, siger finansministeren.

Han svarer ikke direkte på, om forældre til børn i daginstitutioner allerede i det kommende år vil kunne mærke, at arbejdet med minimumsnormeringer er i gang.

Ritzau

https://www.dkokonomi.dkartikel/minimumsnormeringer-kommer-ikke-med-foerste-finanslov