Odense vil fyre omkring ti pct. administrative medarbejdere

Mindst 100 administrative medarbejdere mister jobbet i Odense Kommune. Velfærds-taskforce skal se på velfærdopgaverne og finde løsninger.
20. FEB 2019 14.58

ODENSE: Mindst 100 administrative medarbejdere skal fyres i Odense Kommune. Det står klart efter et økonomiudvalgsmøde onsdag, hvor borgmester Peter Rahbæk Juel (S) fik opbakning til dette og andre tiltag, der skal sikre, at der er penge nok til at løse velfærdsopgaver som vuggestuer, børnehaver, skoler og plejehjem.

Antallet af medarbejdere svarer til cirka ti pct. af kommunens administration. Fyringerne skal give 60 mio. kr. I alt skal der findes 200 mio. kr. ekstra til den nære velfærd i 2020 ved at skære ind til benet på områder som administration, kultur og byudvikling.

Et af de andre tiltag er en taskforce, som i foråret skal undersøge, hvor stort et problem kommunen står over for med flere børn og ældre. Den skal samtidige pege på løsninger. Taskforcen skal efter planen rapportere til byrådet inden sommerferien, så arbejdet kan blive en del af budgettet for 2020, som skal vedtages i efteråret.

Taskforce-løsningen har Odense Kommune også benyttet tidligere, første gang i form af en business-taskforce med vækstinitiativer i 2013 og senest med en beskæftigelses-taskforce i 2017.

Ritzau / mk

 

https://www.dkokonomi.dkartikel/odense-vil-fyre-omkring-ti-pct-administrative-medarbejdere