Plejefirma forlader Odense i protest mod nye takster

KORT NYT15. MAJ 2019 8.07

ODENSE: Den 1. januar bliver taksterne på ældreområdet ændret til gennemsnitsberegninger. Det møder stor kritik hos private leverandører af hjemmepleje, der frygter, at borgerne vil modtage dårligere service, hvorfor Kære Pleje har valgt at stoppe samarbejdet med Odense Kommune, hvor omkring 200 ældre borgere modtager deres hjemmehjælp fra firmaet. Det skriver Fyens Stiftstidende.

I februar godkendte Ældre- og Handicapudvalget en ensartet afregning for leverandører af personlig pleje og praktisk bistand for de af kommunens borgere, der er visiterede til ældrepleje - en såkaldt forløbstakst. Det betyder, at leverandøren - uanset borgerens behov - afregnes med én takst for borgerne. Det har fået Kære Pleje til at opsige deres samarbejde med Odense Kommune. 

- Med de her forløbstakster sker der en radikal ændring i prisstrukturen. Og det hænger ikke sammen. Vi har en pligt til at levere en ordentlig service, og det kan vi simpelthen ikke med den økonomiske ramme, der er lagt op til, siger Kære Plejes bestyrelsesformand Øjvind Hulgaard.

MG

 

https://www.dkokonomi.dkartikel/plejefirma-forlader-odense-i-protest-mod-nye-takster