Foto: Hans Meineche, Biofoto, Ritzau Scanpix

Silkeborg-budget har Hjejle-penge og svag tiltro til udligningsreform

Seks af otte partier og 28 af 31 byrådsmedlemmer bag budget med undtagelsesvist træk på kassebeholdningen.

SILKEBORG: Et bredt flertal i Silkeborg Byråd står bag årets budgetaftale, der har skaffet lidt ekstra til driften ved at selvbudgettere i stedet for at forlade sig på det statsgaranterede udskrivningsgrundlag. Et træk på kassebeholdningen hjælper også til, men det understreges, at det er en undtagelse.

De ekstra penge bruges blandt andet på børne- og skoleområdet, der får et løft på 20 mio. kr. årligt i 2020 og hvert af overslagsårene. På kulturområdet er der afsat 1,5 mio. kr. årligt i hvert af årene 2020 og 2021 til turistmagneten Hjejlen under den forudsætning, at Hjejleselskabet rekonstruerer sig til at være en forening. Sker det, er der løfte om at de 1,5 mio. kr. årligt vil blive en permanent støtte.

I modsætning til en del andre kommuner er der i Silkeborg en erkendelse af, at en udligningsrefom meget vel kan komme til at koste kommunen penge. Aftalepartierne erklærer sig 'opmærksomme' på, at det derfor kan være en udfordring at holde fremtidige budgetter i balance.

Bag budgetaftalen står Venstre, Socialdemokratiet, SF, De Konservative, De Radikale og Alternativet med i alt 28 af 31 mandater, mens Enhedslisten med to og Dansk Folkeparti med et enkelt står udenfor.

 

Se budgetaftalen.

 

https://www.dkokonomi.dkartikel/silkeborg-budget-har-hjejle-penge-og-svag-tiltro-til-udligningsreform