DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Job

København udskyder teknologisk parkerings-projekt

KORT NYT3. APR 2019 11.26

KØBENHAVN: Missionen var klar: En åben parkerings-API udviklet af Københavns Kommune skulle gøre det lettere for bilister at finde en ledig parkeringsplads i byen. Men efter et halvt år i drift er den videre udvikling af Københavns nye parkerings-API blevet frosset på ubestemt tid. Det skriver Version 2.

Projektet stiller data til rådighed for navigationsudbydere eller leverandører af parkerings-applikationer, der så kan tilføje API'en i deres produkter. På den måde kan brugerne danne sig et overblik over, hvor i nærheden af den ønskede rejsedestination der er størst sandsynlighed for at finde en parkeringsplads i et givent område.

Parkeringsprojektet er et af i alt 110 anlægsprojekter i Københavns Kommune, der er blevet sat på pause som resultat af aftalen om det nationale anlægsloft, som er blevet indgået mellem regeringen og KL. Aftalen har betydet, at Københavns Kommunes samlede anlægsramme er blevet reduceret, og det har ført til udsættelser for en lang række projekter – også selvom om de allerede er gået i gang, sådan som det er tilfældet med parkeringsprojektet.

MG