Kommuner går glip af ekstra penge til nedrivningspulje

KORT NYT19. OKT 2019 10.30

Kommunerne i landdistrikterne får alligevel ikke flere penge til at rive de mellem 10.000 og 20.000 faldefærdige og usælgelige boliger ned, som skæmmer de små samfund. Det stillede Socialdemokratiet ellers vælgerne i udsigt i august sidste år, hvor de i deres såkaldte nærhedsudspil bebudede, at de frem til 2020 ville afsætte 115 mio. kr. årligt til den såkaldte nedrivningspulje, skriver Jyllands-Posten.

En fordobling af midlerne fra 2018 og en påstand, som daværende ordfører for landdistrikter og øer, Magnus Heunicke (S), i april i år gentog til JydskeVestkysten. På trods af løfte om 115 mio. kr. ekstra til puljen, har regeringen i sit finanslovsudspil for 2020 blot afsat to mio. kr. mere – 145,3 mio. kr. i 2020. Landdistrikternes Fællesråd, som er en interesseorganisation, der blandt andet repræsenterer 56 kommuner, er ikke begejstret for kovendingen. Det fastslår formand Steffen Damsgaard, som også er V-byrådsmedlem i Lemvig.

- Det er ikke tilfredsstillende. De faldefærdige boliger står jo som rådne tænder i rækken af huse, så vi ser ikke regeringens udspil som et løft af området. Det er ikke nok i forhold til behovet.Når man ser på, hvordan man med offentlige midler har renoveret hovedstadsområdet, er det faktisk ikke urimeligt, at vi beder om det, der er behov for i landdistrikterne, siger han til avisen.

MG