DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Job

18.000 offentligt ansatte må kigge langt efter julegave

KORT NYT1. NOV 2019 8.20

KØBENHAVN: Hvad skal jeg forkæle mine medarbejdere med af julegaver i år - skal det være julekurven, kaffekopperne eller måske fagbogen? Den beslutning er lederne i daginstitutioner og alle andre ledere i Københavns Kommune fri for at skulle tage i år. Kommunens Børne- og Ungdomsforvaltning har nemlig besluttet, at ingen ansatte i forvaltningen må give julegaver til andre ansatte i forvaltningen. Det fremgår af Børne- og Ungdomsforvaltningen (BUF) såkaldte regnskabsinstruks, der trådte i kraft 1. oktober, skriver A4nu.

Børne- og Ungdomsforvaltningen står blandt andet for driften af kommunens folkeskoler, daginstitutioner og fritidsordninger. Den nye instruks betyder, at ingen lærere, pædagoger og pædagogmedhjælpere i de offentlige institutioner og skoler får en julegave fra deres leder i år. Tidligere har det været sådan, at en leder måtte bruge op til 200 kr. på en julegave til hver medarbejder. Nicolai Kragh Petersen, der ressourcedirektør i Børne- og Ungdomsforvaltningen, svarer i en mail, at beslutningen er administrativ, og altså ikke truffet af politikerne:

'Udgangspunktet for direktionens beslutning er Københavns Kommunes regler, hvoraf det fremgår, at man som hovedregel ikke giver egne medarbejdere gaver. Kommunens regler åbner for et skøn, herunder også til køb af julegaver. I Børne- og Ungdomsforvaltningen har vi i direktionen fundet, at i en situationen, hvor for eksempel skoler kan blive bedt om at spare, vil det være rigtigst, at vi som forvaltning samlet set følger hovedreglen om ikke at give julegaver,' skriver han.

MG