DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

485.000 borgere får slettet gæld

Skattemyndighederne sender i disse dage titusindvis af breve ud til borgere, der får eftergivet gæld til det offentlige for samlet 5,8 mia. kr.
14. DEC 2018 6.18

Midt i juletiden sender skattemyndighedernes nyoprettede Gældsstyrelsen omkring 485.000 breve ud om, at det er besluttet at stryge hele eller dele af hundredtusindvis af borgeres gæld til det offentlige, skriver Politiken.

'Gældsstyrelsen har ekstraordinært afskrevet 6.147,94 kr. af din gæld. Det betyder, at du ikke længere skylder beløbet', skriver Gældsstyrelsen i et af de mange breve, der med Folketingets velsignelse sendes ud i disse uger.

På den konto afskriver styrelsen gæld for rundt regnet 5,8 mia. kr. som et led i det enorme oprydningsarbejde, der skal få inddrivelse af den offentlige gæld tilbage på sporet. Inddrivelsen har været underdrejet af dataproblemer og fejlopkrævninger siden september 2015, hvor skattemyndighederne måtte skrotte det digitale inddrivelsessystem EFI.

Det er især folk med lave indkomster, blandt andet dagpengemodtagere og førtidspensionister, der får strøget deres gæld i en erkendelse af, at de under alle omstændigheder ville have svært ved at få betalt deres regninger.

Ordningen omfatter ældre gældsposter med lav værdi, hvor myndighederne vurderer, at omkostningerne ved at inddrive gæld vil overstige gældens reelle værdi.

ka