DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

Østjylland vil lokke turister til fra Norge og Tyskland

KORT NYT6. SEP 2018 14.17

ØSTJYLLAND: Norske turister er vilde med Østjylland, og Østjylland er vilde med norske turister. Nogenlunde sådan lyder konklusionen formentligt hos Business Region Aarhus, der nu melder om en vækst på 5 pct. i norske gæsters overnatninger i Østjylland i første halvår af 2018 og i samme ombæring vælger at satse mere på det norske marked.

Ifølge nye tal fra Danmarks Statistik er antallet af overnattende norske turister i 1. halvår af 2018 steget med 3.707 i Østjylland sammenlignet med antallet i 1. halvår af 2017 - i den samme periode er tallet på landsplan faldet. Udviklingen beskrives som en markant vækst af Business Region Aarhus, der nu forlænger markedsføringen af Østjylland på det norske marked med tre år. Samtidig udruller den erhvervspolitiske sammenslutning af 12 østjyske kommuner nu også en markedsføring af området i Tyskland, der skal lokke nabolandets turister til byer som Aarhus, Viborg, Odder og Horsens.

- Når vi markedsfører Østjylland samlet i udlandet, fremstår vi stærkere og med en bredere vifte af tilbud om oplevelser til turisterne, samtidig med at vi professionaliserer markedsføringen; det tiltrækker flere turister og skaber øget vækst i hele Østjylland. Overnatninger er lig med jobs – og det er ikke kun inden for turismeerhvervene. Turisternes forbrug skaber værditilvækst bredt i vores samfund, siger Silkeborgs borgmester Steen Vindum (V), medlem af Business Region Aarhus’ politiske styregruppe.

Læs mere om baggrunden for udmeldingen her.