DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

Aalborg afslører firmasnyd på genbrugspladser

KORT NYT11. JUN 2019 8.06

AALBORG: Mange virksomheder betaler ikke for besøgene på Aalborg Kommunens genbrugspladser, som de ellers skal. En stikprøvekontrol viser, at mange virksomheder snyder ved at trykke sig ind som en privat husstand i stedet for som en virksomhed. På den måde slipper de for at betale et gebyr på op til 475 kr. pr. besøg, skriver Nordjyske.

Miljø- og energiforvaltningen vurderer, at kommunen på baggrund af den manglende betaling kan være gået glip af en årlig indtægt i størrelsesorden 10–12 mio. kr. Antallet af virksomhedsbesøg på Aalborg Kommunes genbrugspladser svarer til cirka 0,5 pct. af det totale antal besøg. Men tal fra to andre kommuner, hvor virksomhedernes biler registreres automatisk, viser at her ligger virksomhedernes andel på over tre pct.

I stedet for et system, der bygger på tillid, vil man nu indføre et nyt registreringssystem, så virksomhederne biler automatisk registreres ved hvert besøg på genbrugspladsen. Baggrunden for, at der nu sættes en stopper for nogle virksomheders snyd er en kortlægning af ikke-betalende kunders besøgsfrekvens på genbrugspladserne i perioden april 2018 til marts 2019.

MG