DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

Aalborg-budget til den røde side med nye p-pladser i midtbyen

Enhedslisten med i budgetflertal igen, V og K til gengæld ude.

AALBORG: Den aalborgensiske budgetaftale faldt i år til den røde side uden Venstre og De Konservative, idet henholdsvis budgetflertallet og -mindretallet ifølge hinanden gjorde deres bedste for, at man ikke kunne blive enige. Det var ifølge Nordjyske beskæftigelsespolitikken, der skilte parterne. Begge mener naturligvis, at det var den andens skyld.

Den tredje limfjordsforbindelse, som ganske vist for den statslige dels vedkommmende stadig hænger lidt i det uvisse, var derimod ikke noget problem i år, efter at Enhedslisten sidste år stod uden for 2019-budgetaftalen netop på grund af det kommunale bidrag. Det optræder ikke desto mindre uændret i 2020-budgetaftalen med 30 mio. kr. årligt og ingen ophævelser fra Enhedslisten.

Et andet stykke infrastruktur i årets budgetaftale er 160 parkeringspladser, i hvad man kunne kalde midtby-udkant (Sauers Plads). De anlægges på overfladeniveau, hvilket giver 70 flere pladser og sparer ti mio. kr. i forhold til et ellers kalkuleret ekstra dæk på et p-hus. Andre anlægsarbejder i området skyldes indførelsen af den kuldsejlede letbanes afløser BRT-bus, der skal sikres bedre fremkommelighed et par steder i midtbyen.

Aftalepartierne bag 2020-budgettet er Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Enhedslisten og De Radikale med i alt 22 af byrådets 31 mandater. Budgettet andenbehandles i byrådet 4. november.

 

Se budgetaftalen.