DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Job

Aarhus fordeler 25 mio. kr. på socialområdet

KORT NYT12. MAR 2021 8.11

AARHUS: Efter en offentlig høringsproces er forligskredsen bag budget 2020 klar til at fordele 25 mio. kr. til opstart af 13 initiativer i Den Sociale Bæredygtighedsplan. Det oplyser kommunen. Initiativerne skal styrke den forebyggende indsats og skabe mere helhedsorienterede forløb for socialt udsatte børn, unge og voksne.

- Aftalen betyder, at der nu er bedre hjælp på vej til byens udsatte – blandt andet i form af en styrket rusmiddelindsats, nye og styrkede familieindsatser og bedre støtte til aarhusianere på kanten af hjemløshed, fortæller Kristian Würtz (S), social- og beskæftigelsesrådmand.

Forligspartierne bag budgetaftalen for 2020-2023 besluttede at løfte socialområdet med godt 69 mio. kr. årligt. Et coronarelateret mindreforbrug i Sociale Forhold og Beskæftigelse i 2020 har gjort det muligt at afsætte 25 mio. kr. til at hjælpe flere initiativer i Den Sociale Bæredygtighedsplan hurtigere og bedre fra start.

Initiativerne i Den Sociale Bæredygtighedsplan har fokus på fem temaer: 1) Bedre hverdag for børn med særlige behov, 2) Flere unge i job eller uddannelse, 3) Bedre hverdag for aarhusianere med psykisk sygdom, 4) Flere hjemløse i egen bolig samt 5) Bedre hverdag for voksne med handicap.

Kilde: Aarhus Kommune

ibs