DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Job

Aarhus mangler millioner til ghettoplan

KORT NYT28. MAR 2019 8.51

AARHUS: Renoveringen af ghettoområderne Gellerup og Toveshøj i Aarhus mangler mellem 170 og 300 mio kr. i finansiering. Landsbyggefonden, der er stiftet af boligforeningerne for at støtte det almene byggeri, meddelte nemlig for en uges tid siden, at den ikke har tænkt sig at åbne så meget op for pengekassen, som parterne havde forventet. Det skriver Jyllands-Posten.

De gør de fastlåste forhandlinger om, hvordan Gellerup og Toveshøj skal forvandles, endnu sværere, efter at Brabrand Boligforening og Aarhus Kommune i månedsvis har lagt arm med hinanden om forvandlingen. Mens kommunens plan kræver 170 mio. kr. , fordrer Boligforeningens forslag 300 mio. kr. i ekstra finansiering.

- Det lægger et yderligere pres i forhandlingerne, siger borgmester Jacob Bundsgaard (S), som konstaterer, at både Aarhus Kommunes og Brabrand Boligforenings udspil til udviklingsplaner således er svære at realisere inden for de økonomiske rammer, mens Keld Albrechtsen, formand for Brabrand Boligforening, erkender at, 'Der er ingen grund til at lægge skjul på, at vi står med ryggen mod muren.'

MG