DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Job

Alle mod Enhedslisten i Frederikshavn-budget der delte DF

15 afstemninger om 15 enkelt-forslag fra EL, alle med ens resultat. Dansk Folkeparti var både for og imod budgettet.

FREDERIKSHAVN: Det var alle mod Enhedslisten, ikke bare én, men 15 gange, da Frederikshavn Byråd andenbehandlede og endeligt godkendte budgettet for 2020. Ved den afgørende afstemning var det alle mod to. 

De 15 afstemninger skyldtes Enhedslistens ændringsforslag til den budgetaftale, der var indgået med 27 af 29 byrådsmandater bag sig. Til den havde Enhedslisten 15 forslag til ændringer, ikke som et ændringsforslag med 15 punkter, men som 15 ændringsforslag med ét punkt i hver. Deraf de 15 afstemninger, der alle fik samme resultat, 28 mod 1.

Budgetaftalen var indgået af Socialdemokratiet, Venstre, De Konservative og SF samt det ene af Dansk Folkepartis to byrådsmedlemmer, Flemming Rasmussen. Det andet DF-byrådsmedlem Kasper Lau stod uden for sammen med Enhedslistens enlige medlem, og derfor blev stemmetallet for det samlede 2020-budget 27 mod 2.

Indholdsmæssigt byder 2020-budgettet på et løft til familieafdelingen på fire mio. kr. årligt i 2020 og overslagsårene, og et engangsbeløb i 2020 til center for familie på seks mio. kr. Til overførselsudgifter på arbejdsmarkedsområdet er der i 2020 30 mio. kr., som tages af kassebeholdningen.

 

Se budgetaftalen og byrådsreferatet af andenbehandlingen.