DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

Allerød frikendt for momssvig

Et salg af en villa har måske givet Allerød Kommune flere grå hår, end den havde regnet med. Salget medførte nemlig flere protester og en anmeldelse for momssvig.
18. SEP 2019 12.20

ALLERØD: En årvågen borgers aktindsigt i Allerød Kommunes salg af en villa, gav ham anledning til at mistænke kommunen for momssvig i forbindelse med salget. Derfor anmeldte han i januar kommunen til Skattestyrelsen for momssvig.

'Det er nærliggende at antage, at det er fast praksis ved Allerød Kommunes forvaltning at negligere tilbagebetalingen af momsrefusioner opnået ved arbejder på anlæg, der sælges eller overdrages', lød det blandt andet i anmeldelsen.

Men nu har Allerød fået Social- og Indenrigsministeriets ord for, at der ikke var tale om momssvig. Det oplyser Sjællandske. Men der er tale om en kompliceret forløb ved salget af bygningen kendt som Fru Lunds Villa.

Indsigelser og anmodning om sagsgennemgang
Den årvågne borger, Peter Stauning, anmodede i juni om en uvildig gennemgang af sagsforløbet. Kommunens sagsbehandler henviste spørgsmålet til byrådet, men vurderede ikke, at der var grundlag for en gennemgang og henviste også til, at Ankestyrelsen tidligere havde vurderet, at der ikke var grundlag for at rejse en tilsynssag. 

Men sagen har sin start endnu tidligere. Byrådet havde salget på dagsordenen i november 2017 som lukket punkt, og i april sidste år udtrykte Allerød Musikskole, som havde til huse i villaen, sin bekymring for kommunens påtænkte nedrivning af villaen. Også Museum Nordsjælland sendte en indsigelse, da det ikke mente, det var blevet inddraget som den institution, der skulle vurdere, om bygningen skulle ses som bevaringsværdig. 

Altså er der tale om en længere historik, men salget er besluttet, og byrådet har besluttet at give en anlægsbevilling på 365.000 kr. til udgifter forbundet med udbuddet og salget af villaen.