DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

Ankestyrelsen kigger på Assens' konsulentaftaler

KORT NYT27. FEB 2020 13.30

ASSENS: En række danske kommuner, herunder Assens Kommune, har indgået kontrakter med konsulentfirmaer, der skal finde besparelser på socialområdet efter no cure no pay-princippet, hvor konsulentfirmaernes honorar afhænger af, hvor store besparelser de finder, skriver Fyens Stiftstidende.

Assens samarbejder med konsulentvirksomheden Brorson Consult. Kommunen har udvalgt 51 sager, som den har bedt konsulenterne kigge efter i sømmene. Ud af de sager, har Brorson Consult valgt 25, hvor de vurderer, at der er et økonomisk potentiale. Ifølge kontrakten imellem kommunen og Brorson Consult, skal konsulenterne kigge efter, om der er nogle af aftalerne imellem borgerne og kommunen, der kan genforhandles, eller hvor der er et såkaldt forhandlingspotentiale.

Social- og Indenrigsministeriet har sat Ankestyrelsen til at undersøge, om kommunernes praksis er lovlig. I den forbindelse har styrelsen bedt Assens Kommune om lov til at se kontrakterne imellem konsulentfirmaet og kommunen, og har samtidig spurgt mere ind til, hvilke opgaver, Brorson Consult har udført for Assens Kommune for at vurdere, om der er anledning til at rejse en tilsynssag.

MG