DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

Ankestyrelsen skal tage stilling til udbud af stadion i Lyngby

Stadionplaner udsættes til næste år, fordi kommunalbestyrelsen beder Ankestyrelsen om en udtalelse.

LYNGBY-TAARBÆK: Lyngby-Taarbæks planer om at sælge sin stadiongrund til private, mod at få et nyt stadion som lever op til Superligakrav, bliver forsinket i nogle måneder. Det skyldes juridiske teknikaliteter, fordi kommunen vil have Ankestyrelsens godkendelse af køreplanen for grundsalget.
 
Kommunen ønsker at etablere et grundlag for at kunne sælge stadion i Lyngby Idrætsby gennem et offentligt udbud. Hensigten er at opnå en modernisering af stadion i form af et sammenhængende byggeri, der blandet andet kan inkludere studieboliger.

Kommunen vil ikke selv stå for projektet, men har besluttet at sælge grunden, så en privat ejer kan modernisere og opgradere stadion. Det skal bygges om til et lukket stadion, så det lever op til kravene fra DBU. Samme udbud indeholder etablering af cirka 300 studieboliger på grunden.

På grund af udbuddets karakter og omfang ønsker byrådet, at der forud for udbuddet indhentes en forhåndsudtalelse med diverse restriktioner - blandt andet, at maksimalt 80 pct. af de 13.500 kvadratmeter til erhverv og bolig må være bolig og max 30 pct. erhverv.

Af Lyngby-Taarbæks pressemeddelelse fra april fremgik det, at udbuddet ville ske i efteråret 2019. Beslutningen om at indhente en udtalelse fra Ankestyrelsen betyder, at udbud først kan ske i 2020, efter Ankestyrelsens udtalelse har været forelagt kommunalbestyrelsen, skriver kommunen nu i en ny pressemeddelelse.

MG