DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

Assens kan hænge på selskabsskatteregning

KORT NYT8. MAR 2019 6.24

ASSENS: Selv om Assens Kommune ikke er direkte part, kan en skattesag alligevel få voldsom betydning for kommunen. For en mulig regning på knap 50 mio. kr. kan være på vej til kommunen, skriver Fyens Stiftstidende. Sagen drejer sig om fastsættelse og fordeling af madrasvirksomheden Dan-Foams skattepligtige indkomst mellem den amerikanske og den danske afdeling og går helt tilbage mellem 2001 og 2011.

Ifølge Assens Kommune har sagen nået en delafslutning, hvor kommunen har fået oplysninger om, der er indgået en frivillig aftale mellem virksomheden og Skat for en årrække. Det skulle betyde, at virksomheden skal have refunderet et stort millionbeløb på grund af for meget indbetalt selskabsskat. Og den hænger kommunen så på.

18. februar skrev Assens Kommune ved borgmester Søren Steen Andersen (V) og kommunaldirektør Finn G. Johansen således et brev til Økonomi- og Indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll Bille (LA) med en appel om, at det ikke er rimeligt og at der skal findes en løsning. I brevet gør kommunen opmærksom på, at kommunen i forvejen har en meget trængt økonomi.

ka