DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

Assens må bremse op for anlæg i 2019

Den økonomisk pressede kommune forventer et merforbrug på 52. mio. kr. i år. Oveni skal lægges et merforbrug overført fra 2018 til 2019 på 62 mio. kr.
7. JUN 2019 6.48

ASSENS: Økonomiudvalget i Assens sætter efter et ekstraordinært møde gang i en række nye initiativer i gang både på den korte og den lange bane for at rette op på økonomien, oplyser kommunen på baggrund af den seneste totalopfølgning:

Pr. 30. april 2019 viser opfølgningen et forventet merforbrug på 52 mio. kr. alene i år. Oveni skal lægges et merforbrug overført fra 2018 til 2019 på 62 mio. kr. Det forventede merforbrug i 2019 tegner derfor til lige nu at blive 114 mio. kr.

Borgmester Søren Steen Andersen (V) siger, at 'det er efterhånden svært at have fantasi til at se, hvor vi kan reducere yderligere. Vi sætter derfor vores lid til, at politikerne på Christiansborg snarest muligt efter det netop overståede folketingsvalg får sat sig sammen med henblik på at få udarbejdet en ny og mere retfærdig udligningsreform'.

 Der bremses op for anlæg i 2019, og anlægsbudgettet for 2020 reduceres. Et konsulentfirma får til opgave at gennemgå økonomien på 20-25 udvalgte områder sammen med kommunens egne økonomifolk og fagområderne. De eksterne konsulenter skal være sparringspartnere og bringe erfaringer fra andre kommuner ind.

Desuden foreslås det i forbindelse med efterårets budgetlægning for 2020-2023 at nedsætte den årlige anlægsramme med 20 mio. kr. til 40-45 mio. kr.   

Udgifterne i Assens stiger især til:

  • Sårbare børn og unge. Det kan fx være tvangsanbringelser og dyre specialtilbud samt udgifter til at forebygge på området.
  • Handicap- og psykiatriområdet. Flere borgere har brug for hjælp. Men økonomien presses fx også af dyre enkelttilbud. Dertil kommer også udgifter til hjælpemidler.
  • Antallet af borgere, der kommer på sygedagpenge, ydelser til forsikrede ledige og antallet af førtidspensioner er stigende.

 

ka