DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job
Foto: Rune Aarestrup Pedersen, Ritzau Scanpix

ATP-direktør forlader sin stilling

Christian Hyldahl, ATP-topchef og tidligere leder for en afdeling i Nordea, der spekulerede i schweizisk og fransk udbytteskat, har opsagt sin stilling hos ATP

Direktør Christian Hyldahl har opsagt sin stilling hos ATP. Det sker i kølvandet på afsløringer i dagbladet Børsen af en række tvivlsomme aktiehandler, som blev foretaget i Schweiz, mens Hyldahl var chef for Nordea Markets i 00'erne. Det oplyser ATP. 

- Dele af omverdenen, som ATP er afhængig af, har ikke tillid til mig som direktør for ATP, og jeg må drage den konklusion, at der ikke er udsigt til, at dette vil ændre sig, siger han i en pressemeddelelse.

Nordea udnyttede i 2007 den dobbeltbeskatningsaftale, som Danmark havde med Schweiz, der gjorde det muligt at få skattefrit udbytte af aktier.

Banken købte schweiziske aktier for 17 mia. kroner lige inden udbyttesæsonen, modtog det skattefri udbytte og solgte aktierne kort tid efter. Da banken forsøgte samme manøvre året efter, blev den stoppet af de schweiziske skattemyndigheder.

I 2008 oprettede banken i stedet en milliardfond til lejligheden, men igen blev finten afvist af de schweiziske myndigheder.

Mandag kunne dagbladet Børsen også fortælle, at en afdeling i Nordea under Christian Hyldahls ledelse i 00'erne også tilbød hjælp til at omgå børsreglerne.

'De nærmere forhold om Christian Hyldahls afgang afklares snarest muligt, ligesom bestyrelsen snarest vil konstituere en direktør', oplyser ATP.

Ritzau