DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Job

Black friday-kampagne gjorde 831 borgere gældfri

KORT NYT4. DEC 2019 8.09

AARHUS: Aarhus Kommunes black friday-kampagne har frem til tirsdag middag givet 995.000 kr. ekstra i kassen. Samtidig har 148 borgere indgået afdragsordninger, som kan indbringe yderligere 400.000 kr. Ifølge chef for Backoffice Finn Bruun Ravnsbæk, Borgerservice viser det, at nogle kommunale skyldnere har betalingsevnen, men måske mangler viljen til at få deres udestående bragt ud af verden, skriver Jyllands-Posten.

Opkrævningen hos Aarhus Kommune skrev før forrige weekenden ud til 8.650 borgere med en samlet gæld på 59,7 mio. kr. Anledningen var Black Friday, hvor der sædvanligvis bliver brugt store beløb, og opfordringen lød på at betale sin gæld, inden pengene blev brugt på den store indkøbsdag. Brevet blev torsdag ledsaget af en rundringning til skyldnerne, mens medarbejdere fra Opkrævningen fredag var på Strøget for at appellere til skyldneres dårlige samvittighed.
 
- Da vi ringede til folk torsdag, blev der foretaget 457 opkald, som resulterede i 54 aftaler. Det viser, at det en gang imellem er nødvendigt at gøre folk opmærksom på, at de skylder penge. 831 borgere kan nu holde jul med hvid samvittighed – i hvert fald i forhold til kommunen, fortæller Finn Bruun Ravnsbæk, der oplyser, at 1.206 borgere har været til lommerne. 831 har betalt hele deres gæld – i nogle tilfælde over 10.000 kr.

MG