DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

Borgmester afviser corona-julegaver til medarbejdere

SVENDBORG: Alle 4.500 ansatte i Svendborg Kommune skal til jul have et gavekort til de lokale butikker, restauranter, cafeer eller spillesteder, lyder det fra Venstre og De Konservative som en del af en lokal hjælpepakke til det trængte erhvervsliv - men borgmester Bo Hansen (S) siger nej, der skal ikke ligge gaver fra kommunen under de sydfynske juletræer, skriver Fyns Amts Avis.

De blev afskaffet for flere år siden, og borgmesteren mener ikke, de skal genindføres, heller ikke i en tid, hvor detailhandlen og restauranter bløder. Han fastslår, at der også er en skattemæssig udfordring ved at modtage et gavekort, og så ser han også en signalværdi i julegaveforslaget, som slår ud til den forkerte side.

- Der har været nogle ansatte, for eksempel i vores ældreområde, som har arbejdet stenhårdt i lang tid, og som godt kunne fortjene en gave. Men vi har også haft nogle ansatte, som ikke har kunnet passe deres job, og derfor har haft fri, og jeg synes, det er et skidt signal at give dem en gave, samtidig med der er andre i samfundet, der mister deres job, siger Bo Hansen til Fyns Amts Avis.

eo