DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Job

Bornholm i anlægs- og ansættelsesstop

KORT NYT26. APR 2019 13.45

BORNHOLM: Bornholms Regionskommune har indført et anlægsstop og et kvalificeret ansættelsesstop. Årsagen er den usikre økonomiske situation, som kommunen står i som følge af udligningsordningen, der kan betyde, at kommunen mister 70 mio. kr., oplyser TV2 Bornholm.

- Det har ikke noget at gøre med en generel dårlig økonomi. Havde du spurgt mig for halvanden måned siden, havde jeg troet, vi skulle spare omkring 30-40 mio. kr. Og så kom det her slag fra udligningen, der er på omkring 70 mio. kr. Og der er en verden til forskel på at skulle spare 30-40 millioner og 110. Og hvis det er den opgave, vi skal løfte, så bliver vi nødt til lige at træde lidt på bremsen, siger borgmester Winni Grosbøll (S).

Anlægsstoppet gælder ikke de byggeprojekter, hvor der allerede er skrevet under på en kontrakt, eller projekter vedrørende trafiksikkerhed ved folkeskolerne. Ligeledes gælder det kvalificerede ansættelsesstop ikke ældrepleje og daginstitutioner. Derudover vil kommunen vurdere fra job til job, om der skal ansættes en ny person i en ledig stilling, eller om jobbet kan undværes i en periode. Anlægsstoppet og det kvalificerede ansættelsesstop vil i hvert fald vare til udgangen af sommerferien.

ka