DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Job

Bornholm må i EU-udbud for at slippe af med Danske Bank

Ingen lokale pengeinstitutter havde mod på at få kommunen som kunde.
13. SEP 2019 11.57

BORNHOLM: Et ønske om at droppe Danske Bank som Bornholms Regionskommunes bankforbindelse efter hvidvasksagen i Estland kommer til at kræve et EU-udbud, fremgår det af referatet af et økonomiudvalgsmøde i denne uge.

Ingen af de tre adspurgte lokalt tilstedeværende pengeinstitutter havde mod på at få kommunen som kunde, så nu, i stedet for at opsige den, forlænges tværtimod aftalen med Danske Bank med et år til udgangen af februar 2021, så der er tid til at finde nogen, der vil.

Næste skridt bliver et EU-udbud af opgaverne. Man kan også vælge en almindelig national annoncering, men hvis blot ét tilbud ligger over tærskelværdien for EU-udbud vil hele processen skulle gå om, og derfor har økonomudvalget valgt EU-udbud fra starten.

Udbuddet kommer til at omfatte daglige bankforretninger i form af ind- og udbetalinger på kommunens bankkonti, gældspleje i form af opsyn med om kommunens låneportefølje er hensigtsmæssig sammensat, og porteføljemanagement i form af placering af kommunens overskydende likviditet.

Der sigtes efter en firårig aftale med mulighed for længelse i to gange et år.

mk