DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

Bornholmsk budget træder vande i håb om bedre tider

KORT NYT3. OKT 2019 11.28
TEMA: Budget 2020

BORNHOLM: Et enigt byråd står bag budgetaftalen for 2020, der efter sin egen beskrivelser er en slags træden vande i forhåbning om at en udligningsreform vil kunne nå at komme på plads og slå igennem inden budgetprocessen for 2021. Man er derfor landet på et 2020-budget, der 'i vid udstrækning er finansieret af lige dele engangsmidler (...) og driftsbesparelser', idet engangsmidlerne fx består i udskydelse og annullering af anlægsopgaver.

Det er i store træk lykkedes at skåne de store velfærdsområder som ældre, sundhed, dagtilbud, skole samt psykiatri og handicap for de fleste af de spareforslag, der var i spil i forhandlingerne. Til gengæld er diverse initiativer blevet parkeret til senere finansiering.

Aftalen er indgået, uden at aftalepartierne har kendt størrelsen på tilskuddet fra puljen til særligt vanskeligt stillede kommuner, så man har indregnet et skønnet beløb på 25 mio. kr. inklusiv en erkendelse af, at der mellem 1. og 2. behandlingen af budgettet kan komme ændringer, som partierne skal tage stilling til.

mk

Se budgetaftalen.