DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

Bredt Vejen-flertal holder fast i valgnattens aftalte skattestop

Enhedslisten og to eks-DF-løsgængere uden for flertallet.

VEJEN: For fjerde år i træk blev det til et bredt flertal, da Vejen Byråd andenbehandlede og endeligt godkendte budgettet for 2020. Ligesom sidste år stod Enhedslisten uden for flertallet, mens Liberal Alliance var med denne gang.

Heller ikke Dansk Folkeparti var med i budgetflertallet i år, af den grund at partiet ikke længere er repræsenteret i byrådet. Heller ikke de to tidligere DF-byrådsmedlemmer, nu løsgængere Claus Grimm og Anni Grimm, var med i budgetflertallet.

Indholdsmæssigt sniger budgettet sig tæt på den udmålte serviceramme, uden dog at nærme sig det prangende. Kassebeholdningen tager et lille dyk fra 32 mio. kr. i 2020 til 29 mio. kr. i 2021 og derefter yderligere et par udsving til 50 mio. kr. i 2022 og 40 mio. kr. i 2023.

Partierne bag budgettet er Venstre, Socialdemokratiet, De Konservative, Liberal Alliance og SF, hvoraf sidstnævnte ifølge JydskeVestkysten godt kunne tænke sig, at man næste år gør op med 'en fjollet beslutning som blev truffet på valgaftenen, hvor man bandt hinanden op på, at skatten ikke skal stige'. Det gør den så heller ikke, i hvert fald ikke i 2020.

 

Se byrådsreferatet fra andenbehandlingen.