DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

Brexit får Toldstyrelsen til at udvide på Esbjerg Havn

KORT NYT28. MAR 2019 13.39

ESBJERG: Brexit får nu helt synlige konsekvenser på havnen i Esbjerg. Havnen er et knudepunkt for samhandlen mellem Danmark og Storbritannien, og når briterne ikke længere er medlem af EU, vil det betyde et større pres på toldekspeditionen på havnen. Derfor flytter Toldstyrelsen i større lokaler 29. marts 2019 på Taurusvej 5. I forbindelse med Brexit er der blevet ansat 42 ekstra medarbejdere i Toldstyrelsen, heraf tre i Esbjerg.

 - Jo tættere vi kommer på, at briterne træder ud af EU, desto bedre kan vi forudse presset på de danske toldekspeditioner. Esbjerg er et centralt knudepunkt, og vores nuværende lokaler vil ikke længere være store nok, når varer fra Storbritannien fremover skal toldbehandles som varer fra et hvilket som helst andet land uden for EU, fortæller handelsdirektør i Toldstyrelsen, Maren Holm Johansen, i en pressemeddelelse.  

- Brexit-datoerne er jo skubbet rundt nogle gange, men vi er klar til den oprindelige dato, nemlig den 29. marts. Vi følger den politiske situation i EU og Storbritannien meget tæt, så vi kan gøre vores til, for at handlen fortsat kan glide smidigt mellem Danmark og vores britiske naboer, siger Maren Holm Johansen.

MG