DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

Børneafdelinger rammes også af massebesparelser på Skejby

Aarhus Universitetshospital skal spare 325 millioner, og det udløser en hård økonomisk handleplan.
5. APR 2019 10.43

MIDTJYLLAND: Ansatte og patienter på Aarhus Universitetshospital skal igennem nye besparelser i år. Sygehuset risikerer at få et underskud på 425 mio. kr. i 2019, og derfor har sygehusets ledelse meddelt de ansatte, at man er nødt til at finde besparelser for i alt 325 mio. kr., skriver DR.

Sygehusdirektøren Poul Blåbjerg fortalte torsdag, at kræftramte, børn og akutte patienter vil komme højt på prioriteringslisten, men også disse risikerer at mærke besparelserne.

- Langt de fleste afdelinger får færre midler. Der er ingen på hospitalet, som ikke bliver påvirket. Når der skal findes over 300 mio. kr., er det uundgåeligt, slår Poul Blåbjerg nu fast over for TV2 Østjylland.

På eksempelvis børneområdet vil det være de patienter, som ikke lider af livstruende sygdomme, der kan komme til at mærke de massive besparelser. I alt skal der spares 15 mio. kr. på børneafdelingerne.

 - Vi kommer ikke til fra centralt hold at diktere, hvor der skal spares. Vi har bedt vores ledere og tillidsfolk om at kigge på, hvor der kan spares, og hvor det kan lade sig gøre at effektivisere, siger Poul Blåbjerg

I en meddelelse fremgår det, at en stor del af underskuddet skyldes, at sygehuset ikke har været i stand til at gennemføre planlagte besparelser sidste år.

Hårdt presset af flytning
Poul Blåbjerg påpeger, at sygehuset gennem flere år har været hårdt presset af flytningen til det nye hospitalsbyggeri i Skejby, et effektiviseringskrav fra staten på otte pct. samt flere sparerunder.

- Mange forskellige faktorer har presset hospitalets økonomi i de senere år. Derfor ser vi ingen anden mulighed end at iværksætte en hård økonomisk handleplan, som uundgåeligt vil få uønskede konsekvenser for hospitalet, skriver han i en meddelelse til de ansatte.

Tillidsrepræsentanten for sygeplejerskerne, Jacob Gøtzsche, siger til DR Østjylland, at han ser det som en 'overordentligt stor besparelse'.

- Jeg tænker, at nu står vi her så igen. Vi har stadig svære økonomiske vanskeligheder, og det vil gå ud over de sygeplejersker, sosu-assistenter og læger, vi har ansat - og ikke mindst patienterne. Jeg tror, de ansatte bliver frustrerede og kede af det. De ønsker jo i bund og grund at tilbyde en rigtig god behandling til patienterne, siger han.

Jacob Gøtzsche mener, at der er noget grundlæggende galt med sygehusets økonomi, og han frygter, hvad konsekvenserne for patienterne bliver.

Besparelserne kommer samtidig i en tid, hvor Aarhus Universitetshospital dagligt må aflyse 20 operationer om dagen, fordi sygehuset mangler sygeplejersker.

MG