DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

Brøndby-enstemmighed om at øge serviceudgifter 'væsentligt'

Flere penge på budgettet til velfærdsområder og livskvalitet.

BRØNDBY: Alle er enige i Brøndby Byråd om budgetaftalen for 2020, der øger udgifterne til service 'væsentligt', som aftalepartierne selv beskriver det, med stigende udgifter til ældre og til det sociale område. Der er også penge til flere ansatte på Jobcentret.

Aftalepartierne kalder det 'en investering, som betaler sig', både økonomisk og i livskvalitet. På livskvalitetsområdet er der også sat penge af til at koble Brøndby Kommune på et 'Bevæg dig for livet'-samarbejde med Dansk Idrætsforbund og Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger, uden at det konkret er afklaret hvordan, bortset fra 'det handler om at få flere til at bevæge sig'.

I samme spor er der penge til at fortsætte med at idrætscertificere daginstitutioner og til en indsats, der målrettet skal tilbyde hjælp til overvægtige børn og deres familier. På ældreområdet er der sat penge af til voksenelevstillinger til sosuuddannelserne, til praktikvejledning og til praktikstillinger for ufaglærte.

På anlægssiden er der sat penge af til både et nyt plejecenter og et nyt klubhus til Brøndby IF. Aftalepartierne bag 2020-budgettet er Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Venstre, Enhedslisten, SF og De Radikale. Byrådet andenbehandler 5. november.

 

Se budgetaftalen.