DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

Broprojekt bliver dyrere - men billigere i drift

KORT NYT22. MAR 2019 8.42

Mens Cowi sidste år anslog, at 15.400 køretøjer vil krydse en fremtidig broforbindelse mellem Als og Fyn i løbet af et hverdagsdøgn, vurderer Vejdirektoratet i en ny rapport med hjælp fra en opdateret beregningsmodel, at tallet er 17.000 køretøjer per hverdagsdøgn, skriver JyskeVestkysten. Vejdirektoratet vurderer samtidig, at den optimale pris for at krydse broen er 70 kr. frem for 60 kr., som sekretariatet selv lagde op til.

Samlet set betyder det, at behovet for tilskud fra staten er 11,1 mia. kr. frem for 11,8 mia. kr. som tidligere vurderet. Det er under forudsætning af, at broen åbner i 2030. Venter man fem år, vil behovet for tilskud reduceres yderligere til 10,4 mia. kr. Det skyldes, at trafikken forventes at vokse i perioden.

Til gengæld understreger Vejdirektoratet, at prisen på en motorvejsforbindelse mellem Fynshav på Als og Horne Land på Fyn samt tilhørende landanlæg på begge sider vil være 22,4 mia. kr. frem for de 18,3 mia. kr., som Cowi er kommet frem til. Der er ikke sat penge af til en forundersøgelse af broprojektet i regeringens trafikplan.

MG