DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

Budget-enighed på Fanø. Vistnok. Civilsamfundets rolle fremhæves

En manglende underskrift på budgetaftalen er enten udtryk for tvivl eller blot en praktisk teknikalitet.

FANØ: Alle i Fanø Byråd er enige om budgettet for 2020, men det betyder ikke, at alt er idyl, for borgmester Sofie Valbjørn (ALT) mener ikke, det er helt sikkert, at De Konservative faktisk vil skrive under, som de har lovet. De Konservative selv affærdiger enhver tvivl.

De henviser ifølge JydskeVestkysten til, at underskrifterne kun mangler, fordi de 'først efter deadline har modtaget det endelige budget'. De beklager som følge deraf også borgmesterens 'voldsomme og triste udfald', skriver avisen.

De underskrivende aftalepartier er Alternativet, Venstre, Fanø Lokalliste, Socialdemokratiet, SF og Miljølisten, mens altså De Konservative mangler at prente en signatur. Den afgørende prøve bliver byrådets andenbehandling 4. november.

Indholdsmæssigt er budgetaftalen en afstemning af befolkningsvækst og demografisk pres, og aftaleteksten nævner i den forbindelse civilsamfundet som 'et af vores allerstærkeste kort'. Den underliggende antydning er, at 'ressocurcestærke borgere' kan komme til at spille en rolle i opretholdelsen af det ønskværdige serviceniveau.

 

Se budgetaftalen.