DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Job

Budget-enighed på Frederiksberg: Højst 250 meter til en elbil-lader

Frederiksberg vil være elbil-by nr. 1. Desuden fra 2023 minimumsnormeringer 'i hver eneste daginstitution'.

FREDERIKSBERG: For andet år i træk står Frederiksberg Byråd samlet bag årets budgetaftale, der rummer 4,1 mia. kr. til service og 300 mio. kr. til anlægsprojekter i 2020. Over hele budgetperioden inklusiv overslagsårene er der 500 mio. kr. til grøn omstilling, fordi, som aftalepartierne skriver, en ressourcestærk kommune som Frederiksberg bør gå forrest og blive Danmarks elbil-by nr. 1.

Det vil man blandt andet gøre ved at sørge for, at Frederiksbergs borgere i 2025 højst har 250 meter fra deres bopæl til et sted, hvor de kan oplade deres elbil. Det betyder ifølge aftaleteksten, at kommunen i samarbejde med udbydere skal i gang med at etablere ladestandere, grundlæggende infrastruktur og kabelrender.

Også på et mere traditionelt område er aftalepartierne ambitiøse. De vil i 2023 have en voksen til hver tre børn i vuggestuerne og en voksen til hver seks børn i børnehaverne 'i hver eneste daginstitution på Frederiksberg', som det pointeres. Det bliver med en fordeling på 60 pct. pædagoger og 40 pct. medhjælpere som hidtil.

Planen betyder et løft på mindst 84 stillinger i årene frem til 2023, og aftalepartierne forudsætter en statslig delfinansiering i den kommende finanslov. Og hvis ikke er de enige om at overholde målsætningen alligevel og finde pengene andetsteds.

Partierne bag aftalen er De Konservative, Socialdemokratiet, Enhedslisten, De Radikale, Venstre, SF, Alternativet og Liberal Alliance. Budgettet andenbehandles i byrådet 4. november.

 

Se budgetaftalen.