DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job
Arealet hvor den nye S-togsstation og den centrale del af Vinge skal bygges. I baggrunden ses Deltakvarteret i Vinge.
Foto: Steven Rønnenkamp Holst, Frederikssund Kommune

Byen Vinge klar med nyt udbud

Det store bydelsprojekt skal tilbage på vinger, og efter S-togs bekræftelse satser kommunen nu på at sælge byggerettigheder til storentreprenører.

FREDERIKSSUND: Interesserede investorer kan nu byde ind på byggeretter i området nær Deltakvarteret og den kommende S-togsstation i Vinge ved Frederikssund med en tilhørende opgave om revision af planerne for stationsområdet. Det besluttede Frederikssund Byråd forleden.

Ifølge udbuddet skal en køber forpligte sig til at købe minimum 22.000 byggeretsmeter svarende til cirka 220 – 250 nye boliger i Vinge. Samtidig skal køberen – i samarbejde med Frederikssund Kommune – udarbejde en arealudviklingsplan, der afspejler blandt andet den kommende station og adgangsvejene dertil.

Det er et næsten enigt byråd, som nu har valgt at udbyde arealer til salg i Vinge, og det glæder Frederikssunds borgmester John Schmidt Andersen (V):

- De mange investorer, vi har været i dialog med, kan nu byde ind på udviklingen af nogle af de mest centrale dele af Vinge. Der ligger en spændende opgave i at være med til at forme udviklingen i det stationsnære område. Så det glæder mig, at vi med dette udbud kan sætte Vinge på markedet og invitere interesserede investorer til at byde på projektet, siger han.

S-togstation næste sommer
Udover det aktuelle udbud henviser borgmesteren til etableringen af en ny S-togsstation i byen Vinge, som Banedanmark begynder at etablere til efteråret, og som fra sommeren 2020 kan fragte passagerer til København på cirka 40 minutter. Derudover åbner den nye Kronprinsesse Marys Bro over Roskilde Fjord til september i år, og dermed bliver Vinge tæt forbundet med både hovedstaden og det øvrige Sjælland.

Vinge By, Danmarks største bydelsprojekt med fokus på bæredygtighed, har været undervejs i flere end 10 år præget af skandaler og kommunale ekstraregninger på næsten 400 mio. kr. Fuldt udbygget skal byen ved Roskilde Fjord huse 20.000 beboere, men foreløbig bor der under 200 mennesker på arealet.