DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

Byggeunderskud på 1 mia. kr. rammer patientrettigheder

Det har kostet 1 mia. kr. mere end forventet at flytte ind i det nye supersygehus, Aarhus Universitetshospital i Skejby.

MIDTJYLLAND: Ekstraordinære engangsudgifter på 1 mia. kr. til indflytning og ibrugtagning af det nybyggede supersygehus, Aarhus Universitetshospital (AUH), vil få konsekvenser for patienterne. Behandlingsgarantien vil ikke længere kunne opretholdes, advarer regionsformand Anders Kühnau (S). Det skriver Jyllands-Posten.

- AUH er så presset på økonomien, at det kommer til at gå ud over patientrettighederne. Det vil også komme til at ramme de højt specialiserede funktioner, forskningen og udviklingen. Dermed får vi ikke råd til at opretholde vores hospitalsvæsen i international klasse. Vi får simpelthen ikke råd til at fastholde det faglige niveau, og dermed bliver det vanskeligt at rekruttere de nødvendige fagfolk og specialister, siger Anders Kühnau til avisen.

Aarhus Universitetshospital har i løbet af de seneste måneder samlet de tidligere fire hospitalsmatrikler i Aarhus til én i Skejby. Region Midtjylland fik i 2010 lov af staten til at bruge 6,4 mia. kr. til opførelsen af det nye supersygehus. 60 pct. af udgifterne kom fra den kvalitetsfond til statslig medfinansiering af investeringer i en ny sygehusstruktur, som blev nedsat af VK-regeringen i 2007.

De resterende 40 pct. til byggeriet har Region Midtjylland ifølge aftalen selv finansieret, men nu hvor regningerne efterhånden er ved at være betalt, står AUH tilbage med en samlet ekstraudgift på 1 mia kr. til forskellige indflytnings- og ibrugtagningsudgifter. Det viser et notat udarbejdet af Region Midtjylland.

MG