DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Job

Corona får minister til at trække på EU's strukturfonde

KORT NYT6. APR 2020 10.25
TEMA: Corona

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) vil fortsat hjælpe virksomheder og lønmodtagere berørt af coronakrisen, denne gang med de resterende af EU's strukturfondsmidler. Der er tale om 290 mio. kr., som for eksempel kan målrettes indsatser, som understøtter rekonstruktion af små og mellemstore virksomheder. Midlerne vil også kunne gå til produktion af værnemidler.

Der er tale om de resterende strukturfondsmidler fra programperioden 2014-2020, men der bliver også indført forskudsudbetalinger til operatører på de eksisterende indsatser - så de virksomheder, der allerede har projekter kørende for strukturfondsmidlerne, får ekstra kroner at gøre godt med. En operatør er det administrative niveau af en indsats, for eksempel et erhvervshus eller en erhvervsskole.

De bliver i første omgang indført midlertidigt, og det vil også betyde, at midlerne vil gå gennem en langt hurtigere udbetalingsprocedure end normalt. I Danmark udmøntes strukturfondsmidlerne af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og administreres af Erhvervsstyrelsen, og midlerne går også til en række kommuner, der deltager i tværfaglige projekter.

eo