DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

Coronaaflysninger lægger kriseramt teater i graven

Det i forvejen hårdt prøvede Fredericia Teater er gået konkurs. Coronaaflysninger var sidste søm i kisten.

Fredericia Teater har mandag indgivet konkursbegæring. Det sker, efter at teatret har været nødt til at aflyse mange forestillinger på grund af coronavirus. Det oplyser Fredericia Teater.

- Ligesom det er tilfældet for mange andre teatre rundt om i landet, har coronasituationen medført aflysninger af Fredericia Teaters fremtidige forestillinger. Aflysningerne betyder væsentligt færre indtægter til Fredericia Teater i hele 2020.

Fredericia Teater har i løbet af det seneste års tid haft svingende billetindtægter. To forestillinger i København førte til et tocifret millionunderskud for teateret.

- De seneste uger har bestyrelsen arbejdet på højtryk for at redde teatret. Men uden held. Derfor ser bestyrelsen i denne alvorlige situation ingen andre muligheder end at indgive en konkursbegæring, skriver teatret.

Et stort tab
Meldingen fra teatret bliver modtaget med 'stor beklagelse' i Fredericia Kommune.

- Aflysningerne giver et stort tab for både teatret og for byens omsætning. Fredericia Teater har en uvurderlig betydning for Frederica, lyder det i en erklæring fra Fredericia Byråd.

Kommunen har også i de svære tider bakket op om teatret i form af blandt andet økonomiske milliontilskud.

- Et samlet byråd ønsker at udtrykke håb for, at der efter covid-19-krisen kan rejse sig en fremtid, hvor Fredericia igen vil være kendt som teater- og musicalby, står der i erklæringen fra byrådet.

Ritzau