DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job
Foto: Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix

Dansk Tour de France-start overskrider budget markant

Den danske Tour de France-start i 2021 kommer til at koste mindst 60 mio. skattekroner oven i budgettet for primært værtskommunerne.

Når Tour de France i 2021 begynder i Danmark, bliver det noget dyrere end først antaget. Således kommer begivenheden i Danmark til at koste mindst 60 mio. skattekroner oven i det oprindelige budget. Men ingen ved, hvor dyr cykelfesten præcis ender med at blive. Det skriver Politiken.

De offentlige kasser må hoste op med 87 mio. kr., lød det, da arrangørerne oprindeligt præsenterede offentligheden for planerne.

Reelt bliver det langt dyrere. Det viser en gennemgang af de involverede kommuners budgetter for de kommende år, skriver Politiken, efter at det første gang nu er muligt at danne sig et overblik over, hvor mange ekstra skattekroner kommunerne forventer at bruge på de tre dage.

Stat, regioner og kommuner har placeret de annoncerede 87 mio. kr. i det danske interessentskab Grand Départ Copenhagen Denmark 2021 til fællesudgifter.

Men derudover har fem start- og målbyer samt otte gennemfartskommuner afsat yderligere 60,6 mio. kr. til afviklingen af Tour de France. Samlet er budgettet for det franske cykelløbs visit i Danmark altså vokset til næsten 150 mio. kr., lyder det i Politiken.

Ritzau