DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

Danske Bank fyrer direktør efter sag om for høje gebyrer

KORT NYT24. JUN 2019 9.07

Danske Bank fyrer Jesper Nielsen, der er direktør for bankens forretning i Danmark og tidligere har været administrerende direktør. Det sker som følge af en sag, hvor 87.000 danske kunder samlet har betalt 400 mio. kr. for meget i gebyrer på investeringsprodukter.

Jesper Nielsen var en af de ansvarlige for Danske Banks aktiviteter i Danmark, da gebyrerne blev hævet. Bankens bestyrelse mener derfor, at han ikke kan fortsætte. Jesper Nielsen har været direktør for Danske Banks forretning i Danmark siden 2016 og har samlet været i banken i 23 år. Da nordmanden Thomas Borgen stoppede i oktober efter sagen om hvidvask i Estland, var Jesper Nielsen midlertidig adm. direktør, inden hollænderen Chris Vogelzang tog over.

Danske Bank vil kompensere de berørte kunder. En typisk kunde kan forvente at få 1.000-2.000 kr. retur. Banken vil selv tage kontakt til kunderne, der kan forvente at få pengene inden udgangen af 2019. Danske Bank blev opmærksom på sagen i 2018, da en medarbejder henvendte sig til bankens interne kontrolgruppe. Desuden har der været et mindre antal klager fra kunder over det høje gebyr. Danske Bank oplyser, at Finanstilsynet er orienteret om sagen. Banken forventer at få hård kritik fra tilsynet. 

Ritzau