DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job
Nina Groes udgør en del af formandskabet i Odenses nye velfærds-taskforce.
Foto: Ólafur Steinar Gestsson, Ritzau Scanpix

De skal løse den svære opgave i Odense

Odense har sat navne på dem, som skal komme med anbefalinger til, hvordan kommunen skal flytte 200 mio. kr. fra administration til velfærd.
20. MAR 2019 10.05

ODENSE: Omkring 200 mio. kr. skal omprioriteres og flyttes fra administrationen til den nære velfærd. Det er en stor opgave i Odense Kommune, og derfor har kommunen nedsat en taskforce med seks medlemmer. Blandt andet betyder det en slankning af administrationen med minimum 100 medarbejdere. 

Nina Groes og Jørgen Søndergaard udgør formandskabet i Task Force Velfærd. Groes er odenseaner og tidligere direktør for Kvinfo og nu selvstændig. Søndergaard er tidligere medlem af Velfærdskommissionen og Strukturkommissionen.

De øvrige medlemmer er Knud Aarup, Mickael Bech, Pia Gjellerup og Kurt Houlberg, og det er altså dem, der skal løse den store opgave i Odense og over de kommende måneder komme med nye perspektiver og anbefalinger til kommunens retning for velfærden.

- Gør vi ikke noget nu, risikerer vi at bryde samfundskontrakten, der sikrer at børn, unge og ældre kan få den nødvendige hjælp fra velfærdssamfundet. Vi kommer til at skille os af med ting, vi er rigtig glade for og flytte pengene til den nære velfærd. Til flere sosu'er, pædagoger og lærere. Det bliver ikke en sjov øvelse, men den er nødvendig. Den nære velfærd kommer først, siger borgmester Peter Rahbæk Juel (S).  

500 mio. kr. frem mod 2029
Beregninger fra Odense Kommune viser, at der vil komme til at mangle 500 mio. kr. frem mod 2029, hvis det nuværende niveau skal fastholdes. Taskforcens opgave bliver at kigge på blandt andet befolkningssammensætningen de kommende år og komme med anbefalinger til, hvordan velfærden skal prioriteres og sammensættes.

Borgmesteren er begejstret for den taskforce, som er er lykkedes at sammensætte. 

- De har alle forudsætninger for at kunne komme med anbefalinger til, hvordan vi kan sikre at Odense borgere også i fremtiden, kan få den hjælp fra velfærdssamfundet, som de med rette kan forvente, siger Peter Rahbæk Juel.

Task Force Velfærd præsenterer sine anbefalinger den 19. juni. 

ibs

 

Medlemmer af Task Force Velfærd:

  • Nina Groes, Direktør, Divérs, fhv. direktør, Kvinfo.
  • Jørgen Søndergaard, Senior Research Fellow Emeritus, Vive - The Danish Centre for Applied Social Research. Tidligere medlem af Velfærdskommissionen og Strukturkommissionen. Tidligere direktør for SFI.
  • Knud Aarup, formand, Bedre Psykiatri, formand, Socialpolitisk Forening, formand, Røde Kors i Aarhus, fhv. direktør, Socialstyrelsen. 
  • Mickael Bech, professor i sundhedsledelse, AU, tidligere direktør i VIVE, tidligere institutleder og professor SDU.
  • Pia Gjellerup, centerleder på Center for Offentlig Innovation (COI), tidligere finansminister, justitsminister og erhvervsminister. Tidligere chef i Djøf.
  • Kurt Houlberg, professor i kommunaløkonomi, Vive. 

Kilde: Odense Kommune