DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

DF'er: Slut med borgerlige vielser efter farvel til gaver

KORT NYT6. DEC 2019 8.43

LEJRE: Et flertal i økonomiudvalget i Lejre har besluttet at spare gaven til 100 kr. stykket til vielser væk, og det får nu Ole Blickfeldt (DF) til at stoppe med at forrette vielser på rådhuset. Han er fortørnet over, at kommunen sparer 10.000 kr. årligt på denne måde, samtidig med at kommunalbestyrelsen fortsat serverer mad og alkohol ved udvalgsmøder, skriver Dagbladet.

- Jeg har foretaget et meget stort antal vielser i de sidste seks år. Det har jeg nu meddelt, at jeg ikke længere gør. Jeg vil simpelthen ikke være en kommunal fedterøv, der ikke kan give bare en lille erkendtlighed til vores brudepar. Jeg syntes, at det er at gå i meget små sko, hvis et brudepar ikke kan få en lille gave til 100 kr., Samtidigt sidder politikerne efter alle møder i fagudvalg og kommunalbestyrelsen og kan få gratis vin og dyre luksusmærker af økologisk øl og vand, og bliver bespist. Hvad er det for noget, spørger Ole Blickfeldt.

- På sidste møde i økonomiudvalget foreslog vi, at politikerne overgår til ikke at drikke alkohol efter møder i fagudvalg og kommunalbestyrelsen, og i stedet nøjes med en danskvand. Men der var ingen...som i INGEN - opbakning til det forslag. Mad efter kommunalbestyrelsens møder kan være i orden. Men drop dog middagene efter fagudvalgsmøder. Vi sidder der i 90 minutter - hvorfor skal vi have mad bagefter? siger Ole Blickfeldt.

MG