DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

Dragørs 2020-budget genåbnet og beskåret med 22 mio. kr.

Skellet mellem budget- og konstitueringsflertallet og byrådets konservative mindretal markeret på ny.
13. MAJ 2020 11.51

DRAGØR: Partierne bag Dragørs 2020-budget har genåbnet det og skåret 22 mio. kr. af udgifterne. Flertallet er det samme, som stod bag det oprindelige budget, Venstre, Tværpolitisk Forening, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti.

De Konservative står som de eneste udenfor, både det oprindelige budget og det nye, og det gør partiet også i forhold til en omkonstituering med færre medlemmer af et af udvalgene og en ændret fordeling af vederlag. Omkonstitueringen blev egentlig affødt af et dødsfald, men er også indgået i den politiske debat om økonomien.

Det økonomiske og konstitueringsmæssige skel ned gennem byrådet omfatter således også uenighed, om omkonstitueringen er en besparelse eller en fordyrelse. Upolitisk ville man nok sige, at omkonstitueringen kun ændrer summen af vederlag ude på decimalerne.

Generelt konstaterer aftalepartierne, at det reviderede budget bremser et ellers forventet merforbrug i 2020, men ikke løser kommunens langsigtede økonomiske situation. Hertil kræves en bedre driftsøkonomi, hvortil er bestilt en række analyser til det videre politiske arbejde.

 

Se budgetaftalen.