DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

Efter direktørfyring: ny organisation og forvaltninger

Et omfattende overforbrug i forvaltningen betød en fratrædelsesaftale og nu en ny organisation i Kolding Kommune.

KOLDING: Efter et overforbrug på 29 mio. kr. besluttede byrådet i Kolding i går at fritstille børne- og uddannelsesdirektør Helle Thiele. Den fyring medfører også en større organisationsændring i kommunens forvaltninger. 

Det oplyser JydskeVestkysten, efter det i går, tirsdag, var punkt 20 på byrådets møde. Her skulle medlemmerne diskutere 'Handleplan vedr. budgetudfordring, uddannelsespolitik'.

Og det resulterede altså i en organisationsændring, som blandt andet giver en ny socialforvaltning, hvor den hidtidige social-, sundheds- og seniordirektør Lars Rasmussen får ansvaret. Dermed kommer der en senior- og sundhedsforvaltning, som får nuværende senior- og sundhedschef Annette Lund som konstitueret direktør. Til sidst bliver nuværende direktør for beskæftigelse og integration, Michael Petterson, direktør for en ny børne-, uddannelses- og arbejdsmarkedsforvaltning. 

Organisationsændringerne træder i kraft den 1. april, og her i første omgang skal der ikke ansættes nye direktører udefra. 

Strammere styring
Merforbruget på 29 mio. kr. blev konstateret ved udgangen af 2018 på funktionsområde 302 'fælles formål', og skyldtes blandt andet forhold, som ikke var udmøntet administrativt. En undersøgelse pegede desuden på 'usikkerhed i forhold til de grundlæggende budgetstyringsprincipper'. Herefter blev det besluttet at reducere merforbruget med stram styring og konkrete tiltag, som reduceret brug af eksterne konsulenter og reduktion af 'central administration' med centralt koordinerede opgaver.

Det skal ifølge børne- og uddannelsesudvalgets referat give en årlig nedbringelse på 8,77 mio. kr., så merforbruget er afviklet senest med udgangen af 2023. Det blev desuden besluttet, at forvaltningernes økonomi skal følges tættere af økonomiudvalget. 

 

Den nye organisation i Kolding Kommune ser således ud pr. 1. april:

  • Centralforvaltningen, Kommunaldirektør Thomas Boe
  • By- og Udviklingsforvaltningen, direktør Merete Dissing
  • Børne-, Uddannelses- og Arbejdsmarkedsforvaltningen, direktør Michael Petterson
  • Senior- og Sundhedsforvaltningen, konst. direktør Annette Lund
  • Socialforvaltningen, direktør Lars Rasmussen

Kilde: Kolding Kommune