DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job
Aftalepartierne, til venstre borgmester Karsten Søndergaard (V) med budgetaftalen.
Foto: Egedal Kommune

Egedal-budget med næsten-enighed halverer dækningsafgift

Endnu en kommune lemper skatten. 20 af 21 mandater står bag.

EGEDAL: Nominelt er der samme opbakning til Egedals budgetaftale i år som sidste år, men reelt er tilslutningen lidt større, med mindre der i sidste øjeblik inden den formelle vedtagelse sker afskalning igen i år. Det vides ved byrådets andenbehandling 5. november.

Men ellers står 20 af 21 mandater bag aftalen, nemlig Venstre, Socialdemokratiet, De Konservative, De Radikale, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance samt løsgængerne Ulrik John Nielsen (eks-V) og Jacob Peter Loessl (eks-R), som begge blev løsgængere i kølvandet på netop sidste års budgetvedtagelse. Udenfor står i år som sidste år SF.

Dette års budgetaftale bygger ovenpå en positiv udvikling i kommunen, hvorfor der er blevet råd til en del udvidelser og forbedringer. Endda en skattelettelse er der blevet råd til i form af en halvering af dækningsafgiften for erhvervsejendomme. Den nedsættes med 2,66 promillepoint fra 5,31 til 2,65 promille.

Til budgetaftalen hører en tiårig investeringsplan, der var en del af budgetaftalen sidste år og derfor rækker til og med 2028. Den videreføres i år, og der åbnes i aftaleteksten for, at de nu udenforstående løsgængere kan lukkes ind som med-forligspersoner på nærmere betingelser, som endnu udestår at blive fastlagt.

 

Se budgetaftalen.