DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Job

Egenkontrol afslører millionsvindel i Faxe

KORT NYT26. FEB 2020 8.48

FAXE: 214 sager har været forbi Faxes kontrolgruppe for svindel med sociale midler. Det løber op i snyd for 7,8 mio. kr. i kommunen, viser dens gennemgang. Derfor vil kommunen opruste med en medarbejder, oplyser den. Faxe har blandt andet registreret rekordmange interne henvendelser til kontrolgruppen med 126 i 2019 mod 104 forrige år. 

Svindlen er blandt andet foregået hos en borger på kontanthjælp, der fik spillegevinster for over 300.000 kr. ind på sin konto. Ifølge borgeren var de en vens, men borgeren kunne ikke forklare, hvorfor pengene stod der og ikke på vennens konto. Derfor er der lukket for den kommunale kasse indtil 2023. 

- På baggrund af de mange sager om uretmæssige udbetalinger har vi politisk besluttet at øge kontrolniveauet med en ekstra medarbejder i kontrolgruppen fra og med 2020. Vi vil ikke acceptere at nogle borgere 'tager selv' i de offentlige kasser, siger René Tuekær (Borgerlisten), for 'Det går jo ud over alt det, vi gerne vil bruge penge på, skoler, daginstitutioner, kultur og alle de andre steder, hvor den gode kommune skabes.'

ibs