DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Job

EL-borgmester får kritik efter millionregning til advokater

KORT NYT11. OKT 2019 8.34

KØBENHAVN: Enhedslistens teknik- og miljøborgmester i København, Ninna Hedeager Olsen, udsættes nu for intern kritik for sin rolle i sagen om store advokatregninger til kommunen. Kritikken rejses af en markant folketingsprofil fra Enhedslisten, skriver B.T.

Årsagen er, at Ninna Hedeager Olsens forvaltning ikke vil udlevere centrale dokumenter, som B.T. har søgt aktindsigt i, i sagen om advokat Anders Valentiner-Branth. På blot tre år fik advokaten udbetalt 14,8 mio. kr., uden at der blev skrevet én eneste kontrakt og ifølge eksperter uden om de lovpligtige udbud.

- Det er fuldstændig afgørende for vores demokrati, at der er åbenhed i forvaltningen. Det er stærkt problematisk, at B.T. ikke kan få adgang til de her dokumenter, siger demokratiordfører i partiets folketingsgruppe Rosa Lund, og sagen er betændt for Enhedslisten, der i mange år har kæmpet for netop åbenhed i forvaltningen. Partiformand Pernille Skipper har i et opslag på Facebook blandt andet skrevet, at 'offentlighedsloven måske er dén lov, jeg har brugt mest tid på at bekæmpe i mine år i Folketinget'.

MG