DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job

En ekstra kommune har meldt sig bag retssag mod staten

KORT NYT20. MAR 2019 13.50

SØNDERBORG: Dagen efter kommune nr. 18 meldte sig bag et sagsanlæg mod staten, er tallet onsdag vokset til 19, efter at også Sønderborg nu ønsker at være med. Sønderborg skiller sig ud ved ikke at have været med i de indledende forberedelser, men træder nu ind på lige fod med de andre.

De 18 oprindelige kommuner bag sagsanlægget er Assens, Bornholm, Brønderslev, Frederikssund, Guldborgsund, Hjørring, Jammerbugt, Kerteminde, Lejre, Lolland, Mariagerfjord, Næstved, Odsherred, Randers, Rebild, Stevns, Svendborg og Vordingborg, hvoraf sidstnævnte mangler den formelle bekræftelse på et byrådsmøde 27. marts. To kommuner fra den oprindelige gruppe, Frederikshavn og Thisted, er sprunget fra undervejs.

Uenigheden mellem kommunerne og staten handler om beregningsgrundlaget for den kommunale udligning, hvor en række kommuner har fået mindre, end de ville have fået med andre parametre indregnet. Kommunerne mener, det er en fejl, som de har krav på at få rettet, mens staten mener, at der blot er tale om forskellige synspunkter, uden at der er tale om fejl.

mk