DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK IT
DK Job
Foto: Tycho Gregers, Ritzau Scanpix

Energiselskab bøjer sig for kritik

En lille uges hård kritik i offentligheden har fået energiselskabet Verdo i Randers til at rette ind efter myndighedernes krav. Det betyder, at selskabet nu vil betale penge tilbage til forbrugerne.

RANDERS: Efter fem dage i hård modvind har energiselskabet Verdo fået nok. Det oplyser Randers Amtsavis.

- Vi lægger os ned, siger direktør Kim Frimer til avisen.

Sidste uge kom det frem, at Verdo står til at tabe en sag mod Forsyningstilsynet, som forlanger at Verdo skal tilbagebetale 234,7 mio. kr. til forbrugerne, fordi pengene er opkrævet ulovligt i perioden 2000-2005, da energiselskabet hverken har søgt om eller fået tilladelse til at opkræve pengene.

Det fik Verdo besked om allerede i maj sidste år, men selskabet har siden forsøgt at undgå at betale pengene tilbage ved at klage til Energiankenævnet, og direktør Kim Frimer har i interviews sagt, at Verdo ikke er enig med Forsyningstilsynet. Men i dag siger han:

- Vi trækker anken tilbage og respekterer alle afgørelser, som myndighederne har truffet. Det gælder også fremtidige afgørelser.

Verdo-direktør Kim Frimer erkender, at mandagens beslutning om at trække sig ud af alle sager er et forsøg på at stoppe den voksende kritik af selskabet:

- Det er virkelig komplekst og usandsynligt svært at forklare forbrugerne, siger han til Randers Amtsavis.

Verdo er vokset ud af Randers Kommunale Værker.

ibs